We organiseren de MetaRelax® Ostend Night Run volgens de huidige Covid-regelgeving. Daarom maken we gebruik van het Covid Safe Ticket, dat verplicht is voor evenementen voor meer dan 1500 personen. Het voordeel: zo hoef je als deelnemer geen mondmasker te dragen en hoef je geen 1,5 m afstand te houden. Lees onderstaande info grondig zodat alles de dag zelf vlot verloopt. 

WIE KAN DEELNEMEN?

Covid Safe app

Om te kunnen deelnemen, moeten we de QR code van jouw Covid Safe Ticket kunnen scannen. Om over een Covid Safe Ticket te beschikken, moet je aan één van onderstaande voorwaarden voldoen. Kinderen onder 12j hebben geen Covid Safe Ticket nodig. Enkel op vertoon van jouw Covid Safe polsbandje én je borstnummer krijg je toegang tot het startvak. 

  • in het bezit zijn van een vaccinatiecertificaat dat aantoont dat je twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd
  • in het bezit zijn van een herstelcertificaat (maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van Covid-19
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve PCR-test (ten vroegste afgenomen op donderdag 16 september); geldigheid = dag van afname + 2 dagen
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve antigeentest (afgenomen door medisch geschoold personeel (geen zelftest!) en ten vroegste afgenomen op vrijdag 17 september); geldigheid = dag van afname + 1 dag

Meer info over het Covid Safe Ticket vind je hier.

Tip: jouw Covid Safe Ticket is hetzelfde als jouw Digital Covid Certificate: een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app. Je hebt die app en jouw QR code misschien al van bijvoorbeeld een reis naar het buitenland. Ook herstelcertificaten en bewijzen van en antigeentest vind je in die app. Je kan de CovidSafe BE app gratis downloaden in de App Store (iOS) of in de Google Play Store (Android).

COVID SAFE-CHECK: AFHALEN VAN HET BORSTNUMMERS + POLSBANDJE

Er zijn verschillende Covid Safe zones voorzien waarin alleen mensen met een polsbandje binnen mogen. Dit geldt voor het startvak en voor de zone met de bars waar we voor, tijdens en na de run sfeer en muziek voorzien.

Iedere deelnemer dient persoonlijk zaterdag tussen 9u en 18u30 zijn of haar borstnummer af te halen in KAAP aan De Drie Gapers. Breng jouw QR-code en jouw identiteitskaart mee. Naast jouw borstnummer, ontvang je een ook het polsbandje dat de hele dag toegang biedt tot de Covid Safe zones. We vermoeden dat het drukste moment tussen 17u en 18u30 zal zijn, probeer dit te vermijden. Hou rekening met het volgende om jouw borstnummer en polsbandje af te halen: 

  • Zet een mondmasker op
  • Hou minstens 1,5 m afstand
  • Zet de helderheid van je telefoon op 100%
  • Hou de QR-code van je Covid Safe Ticket klaar 
  • Hou een identiteitsbewijs bij de hand

Opmerking: het moet de originele QR-code zijn, printscreens zijn niet toegelaten.

SUPPORTERS

Supporters met een Covid Safe Ticket zijn ook meer dan welkom in de zone met de bars. Aan de ingang van deze zone scannen we de QR-code en controleren we de identiteitskaart. Daarna ontvangen ook supporters een polsbandje dat de hele dag toegang geeft. De bar in KAAP is de hele dag open, onze buitenbar in de tent is open van 16u tot 1u. In deze zone zijn afstand en mondmaskers niet verplicht. Kinderen onder 12j krijgen toegang zonder Covid Safe Ticket. Langs het parcours kan iedereen volop supporteren.

Belangrijk: buiten de Covid Safe zones en dus langs het volledige parcours gelden de maatregelen: 1,5m afstand houden en mondmaskerplicht dragen op drukke plaatsen.