Hoe laat start de loopwedstrijd?
De Kids Run start om 19.00 uur.
De MetaRelax® Ostend Night Run start om 20.00 uur.

Hoeveel bedraagt het inschrijvingsgeld?
Voorinschrijving (tot en met 18/09): Kids Run: 3 euro / 7 km: 12 euro / 14 km: 17 euro / 21 km: 22 euro
Daginschrijvingen zijn telkens €5 duurder: 7 km: 17 euro / 14 km: 22 euro / 21 km: 27 euro

Vanaf wanneer kan ik me inschrijven?
Je kan online voorinschrijven tot en met 18/09 om middernacht.

Kan ik ter plaatse nog inschrijven?
Inschrijven ter plaatse is mogelijk op zaterdag 24/09 van 9.00 tot 19.00 uur - tenzij er geen plaatsen meer beschikbaar zijn.

Kan ik op voorhand nog van afstand wisselen?
Stuur hiervoor je vraag naar run@rotaryoostendeterstreep.be en we kijken wat we voor je kunnen doen.

Kan ik ter plaatse nog van afstand wisselen?
Ja, dit is mogelijk. Meld je aan bij de inschrijvingen (tot 18.00 uur). Er wordt geen geld terugbetaald als je kiest voor een goedkopere afstand.

Heb ik een kwalificatietijd nodig om mee deel te nemen?
Neen, je hebt geen kwalificatietijd nodig om deel te nemen, iedereen is welkom.

Wat is de Team Challenge?
Bedrijven, organisaties, verenigingen, … iedereen die een team van 3 personen wil vormen, kan hieraan deelnemen. Een team kiest voor één bepaalde afstand waarbij alle lopers dezelfde afstand lopen: 7 km, 14 km of 21 km. Voor het klassement van de verschillende teams worden de tijden van de 3 individuele lopers opgeteld. Ook de persoonlijke tijd van de lopers wordt opgenomen in het individuele klassement. Het is geen estafette.

Gezamenlijke inschrijving
Vanaf 15 personen bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk in te schrijven. Hoe? Gewoon een mailtje sturen naar run@rotaryoostendeterstreep.be met de vraag. Je krijgt dan een Excel-bestand toegestuurd dat moet ingevuld worden met de gegevens van de lopers. Na ontvangst van de gegevens wordt een factuur opgestuurd.

Ben je een school, een sportvereniging of een jeugdvereniging, dan maak je ook nog kans op een geldprijs voor de drie verenigingen met de meeste lopers. 

Meer info daarover vind je hier.

Mag er bij de Kids Run een ouder meelopen als begeleider van zijn eigen kind?
Neen, dit is niet toegelaten. Er zijn voorlopers/begeleiders voorzien van de organisatie. De ouders kunnen hun kids opwachten aan de finish. Louise Carton loopt ook mee met de kids.

Kan er iemand mij volgen met de fiets?
Omwille van veiligheidsoverwegingen zijn fietsers niet toegelaten op het parcours. Volg steeds de instructies van de parcoursbegeleiders.

Mag ik samen met mijn hond deelnemen?
Omwille van veiligheidsoverwegingen zijn honden (of andere huisdieren) niet toegelaten op het parcours. Volg steeds de  instructies van de parcoursbegeleiders.

Wat gebeurt er aan de finish?
Aan de finish ontvang je jouw welverdiende medaille, een sportdrankje en een stuk fruit. Mogen we vragen om het finishvak rustig te verlaten en eventueel buiten het vak te wachten op andere lopers.

Is een medisch geschiktheidsattest verplicht?
Wees steeds verstandig in de keuze van afstand die je wilt lopen en het tempo dat je jezelf oplegt. Lever dan ook geen zware inspanningen waarop je fysiek niet goed voorbereid bent. Ben je een competitiebeest en sport je aan hoge intensiteit, dan laat je je best bijstaan en controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van een medisch geschiktheidsattest is niet verplicht. Elke deelnemer beslist zelf hoe om te gaan met informatie van een medische controle. De organisator draagt noch aanvaardt hierin geen aansprakelijkheid noch verantwoordelijkheid.

Wat doen als ik plots ziek word of geblesseerd raak voor de wedstrijd?
Neem enkel deel aan de loopwedstrijd als je fit en gezond bent.

Krijg ik een terugbetaling als ik niet kan deelnemen?
Er is onder geen enkel beding een terugbetaling mogelijk. De opbrengst van deze wedstrijd gaat integraal naar het goede doel.

Waar kan ik mijn borstnummer afhalen?
De borstnummers kunnen op naam afgehaald worden in KAAP, Koning Boudewijnpromenade 10 (Zeedijk), op zaterdag 24/09 van 9.00 u tot 19.30 uur. Er zijn ook veiligheidsspelden voorzien. Je ontvangt deze samen met het borstnummer.
Borstnummers voor groepsinschrijvingen kunnen per bedrijf of per persoon op naam afgehaald worden.

Kan iemand anders mijn borstnummer afhalen?
Ja, dit is mogelijk.

Kan ik mijn borstnummer doorgeven als ik niet kan deelnemen?
Iemand anders kan met je borstnummer lopen, maar zal in de resultaten verschijnen onder de naam waaronder werd ingeschreven.

Waar vermeld ik medische info op mijn borstnummer?
Gelieve al je belangrijke medische informatie en contactgegevens te noteren op de achterkant van je borstnummer in geval van nood.

Waar kan ik parkeren?
Meer info vind je hier.

Zijn er douches en waar?
Er zijn douches voorzien in het sportcentrum De Koninklijke Stallingen (Koninginnelaan 76). De kleedkamers zijn open tot max. 23.00 uur.

Waar kan ik de toiletten terugvinden?
De toiletten bevinden zich in de omgeving van de start- en aankomstzone en zullen worden aangeduid.

Waar kan ik de EHBO terugvinden?
Er is een Rode Kruis post ter hoogte van de start/aankomst.

Is er catering voorzien?
In de omgeving van de aankomstzone is het mogelijk om street food en dranken te nuttigen. Deze is vrij toegankelijk voor deelnemers, supporters en passanten.

Wanneer zijn de resultaten beschikbaar?
De resultaten zijn vanaf zondag 25/09 te raadplegen via www.star-tracking.be. Vanaf maandag 26/09 kan je ze eveneens terugvinden op deze website.