Parcours

De MetaRelax® Ostend Night Run is een sportieve belevingsloop met een afwisselend en bijzonder parcours van 7, 14 of 21 km (het parcours is 7 km lang en wordt, naargelang de gekozen afstand, 1, 2 of 3 keer gelopen).

Starten doe je bij zonsondergang op de zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers. Elk jaar verrassen we met aanpassingen. Dit jaar loop je onder meer over de strekdam, door sportwinkel Deweert Sport, door het iconische Thermae Palace Hotel, langs de vernieuwde Lijnbaanstraat, door de Sint-Petrus-en -Pauluskerk en in het feeërieke Koningspark. Onderweg is op meerdere plaatsen entertainment voorzien. 

Ter hoogte van de Drie Gapers en KAAP is er tijdens en na de run een bar met DJ voorzien voor zowel de lopers als supporters. 

Ook de allerkleinsten kunnen zich uitleven tijdens de Kids Run van 700 m of 1.000 m (6-12 jaar). Deze wedstrijd start om 19.00 uur en deelname kost € 3. Dit jaar wordt de Kids Run mee georganiseerd door Hermes atletiekclub Oostende vzw.

Praktisch

Wanneer en waar

Zaterdag 24/09/22

Gezamenlijke start om 20.00 uur
Kids Run start om 19.00 uur

Oostende

Zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers (Koninginnelaan)

Daginschrijvingen + afhalen borstnummers

  • daginschrijvingen: 9.00 - 19.00 uur
  • afhalen borstnummers: 9.00 - 19.30 uur 

bij KAAP (Koning Boudewijnpromenade 10), ter hoogte van de Drie Gapers. 
Borstnummers kunnen ook door vrienden/familie afgehaald worden.

Kleedkamers, douches en bewaring sporttas

Sportcentrum Koninklijke Stallingen. Koninginnelaan 78, Oostende => tot max. 23.00 uur!

Bevoorrading

Na elke 3,5 km is er bevoorrading met water.

Jaarlijks schenkt Rotary Oostende ter Streep de opbrengst van de MetaRelax® Ostend Night Run aan goede doelen en sociaal geëngageerde verenigingen. Dit jaar gaat de opbrengst naar twee Oostendse verenigingen:

  • Okidoo: een project voor Oostendse lagere scholen met als doel om een positieve emotionele ontwikkeling bij kinderen te bevorderen waarbij zowel de kinderen als leerkracht begeleid worden. Okidoo staat voor Oostendse Kinderen in Dialoog met Onderwijs en Ouders.  
  • De Takel: we steunen de verbouwingen van de nieuwe infrastructuur van dit dagcentrum voor jongens en meisjes tussen 6 en 18 jaar, met begeleiding voor de gezinnen. 

Zo geraak je er snel

Auto
Parkeer op de randparking Koninginnelaan of in de betaalparking Koninginnelaan.

Tram
Halte: Oostende Koninginnelaan

Bus
Halte: Oostende Petit Paris

Bekijk op Google Maps

Sfeerbeelden

op de hoogte blijven van leuke activiteiten in Oostende

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen