Dit was de MetaRelax® Ostend Night Run 2023

Sfeerbeelden

Parcours

De MetaRelax® Ostend Night Run is een sportieve belevingsloop met een afwisselend en bijzonder parcours van 7, 14 of 21 km (het parcours is 7 km lang en wordt, naargelang de gekozen afstand, 1, 2 of 3 keer gelopen).

Starten doe je bij zonsondergang op de zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers. Elk jaar verrassen we met enkele aanpassingen. Dit jaar loop je onder meer over de strekdam, door het iconische Thermae Palace Hotel, langs de vernieuwde Lijnbaanstraat, door de Sint-Petrus-en -Pauluskerk en door Deweert Sport. Onderweg is er op meerdere plaatsen entertainment voorzien. 

Ter hoogte van de Drie Gapers en KAAP is er tijdens en na de run een bar met DJ voorzien voor zowel de lopers als supporters. 

Ook de allerkleinsten kunnen zich uitleven tijdens de Kids Run van 700 m of 1.000 m (7-12 jaar). De Kids Run start om 18.30 uur voor de kinderen van 7 t.e.m. 9 jaar die 700 m lopen. Om 19.00 uur starten de kinderen van 10 tot 12 jaar die 1 kilometer lopen. Deelnemen kost € 3. Dit jaar wordt de Kids Run mee georganiseerd door Hermes atletiekclub Oostende vzw.

Klik hier om het grondplan te bekijken.

Praktisch

Wanneer en waar

Zaterdag 23/09/23

Gezamenlijke start om 20.00 uur
Kids Run start om 18.30 uur

Oostende

Zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers (Koninginnelaan)

Daginschrijvingen + afhalen borstnummers

  • daginschrijvingen: 10.00 - 19.00 uur
  • afhalen borstnummers: 10.00 - 19.30 uur 

bij KAAP (Koning Boudewijnpromenade 10), ter hoogte van de Drie Gapers. 
Borstnummers kunnen ook door vrienden/familie afgehaald worden.

Bewaring sporttas

Je kunt je tas in bewaring geven aan de daarvoor aangeduide zone nabij de 3 Gapers.

Bevoorrading

Er is een bevoorrading met water voorzien langsheen het parcours.

Zo geraak je er snel

Auto
Parkeer op de randparking Koninginnelaan of in de betaalparking Koninginnelaan.

Tram
Halte: Oostende Koninginnelaan

Bus
Halte: Oostende Petit Paris

Bekijk op Google Maps

Jaarlijks schenkt Rotary Oostende ter Streep de opbrengst van de MetaRelax® Ostend Night Run aan goede doelen en sociaal geëngageerde verenigingen. In 2022 ging de opbrengst naar twee Oostendse verenigingen. Dit jaar mogen de lopers zelf een voorstel doen voor een 4e goed doel dat steun zal krijgen van Rotary Oostende Ter Streep. Deze 3 doelen zullen alvast ondersteund worden:

  • Lizette&Lucien biedt jongeren, adolescenten en volwassenen met een beperking de mogelijkheid om mee te werken in een reguliere horecazaak. Het project vertrekt vanuit de visie dat volwaardig meedoen in de echte wereld het beste in mensen naar bovenhaalt. Na de gasexplosie eind 2022 die hun zaak vernielde, kan deze mooie organisatie de nodige steun gebruiken.
  • Tejo Oostende: Deze organisatie biedt therapeutische begeleiding aan jongeren tussen 10 en 20 jaar. Anoniem, onmiddellijk, kortdurend, gratis, met of zonder afspraak en steeds toegankelijk. Zie je het even niet meer zitten? Spring bij ons binnen en doe je verhaal.
  • De Katrol biedt studie en gezinsondersteuning bij ouders die dit zelf willen. 2x per week gaan studenten uit sociaal/pedagogische opleidingen aan huis om ouders te ondersteunen bij hun hulpvraag. De Katrol wil uitval en uitsluiting voorkomen. De Katrol wil bruggen bouwen tussen verschillende werelden zodat alle kinderen en ouders zich verbonden kunnen voelen met de samenleving.
  • Dit jaar konden lopers zelf een suggestie doen voor een 4de goede doel. Uit alle suggesties werd Feestvarken VZW gekozen. Zij gaan de strijd aan tegen armoede in België onder andere door kinderen in armoede een fijne verjaardag te bezorgen, door te sensibiliseren naar het brede publiek en te wegen op het beleid. 

op de hoogte blijven van leuke activiteiten in Oostende

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen